Ammattilaisilta ammattilaisille

Red Carpet Pro Ammattilaispäivä järjestetään to 29.8.2024 Hyvinkääsalissa.

Pro Ammattilaispäivän tavoitteena on löytää alalle uusia tekijöitä, monipuolistaa elokuva-alaa, ja löytää uusia etenemismahdollisuuksia nuorille alan opiskelijoille. Haluamme nostaa hankkeella esiin tekijöitä tuotannon eri vaiheista, sekä tuoda esille ympärillämme muuttuva maailma ja sen luomat uudet edellytykset tuotantoihin sekä lopputuotteeseen. Haluamme avata keskustelua miten oma ja muiden tekeminen vaikuttaa sekä omaan työhön että lopputulokseen.   

Tavoitteenamme on luoda parempia edellytyksiä nuorille tekijöille, nostaa esiin yhteiskunnallisia aiheita sekä rakentaa verkostoja, joihin muuten kaikilla ei olisi mahdollisuuksia. Pro-päivä on Suomessa ainutlaatuinen, koska vastaavaa koulutus- ja verkostoitumistilaisuutta ei ole elokuva-alalla aiemmin järjestetty näin laajassa mittakaavassa.   

Pro Ammattilaispäivä kokoaa elokuva-alan ammattilaisia, opiskelijoita ja näyttelijöitä Hyvinkäälle Red Carpet -festarin aikana. Red Carpet Pro-päivä tarjoaa tietoa, koulutusta ja keskusteluja ajankohtaisista aiheista sekä verkostoja uran edistämiselle. Tapahtuma koostuu vierailijaluennoista, paneelikeskusteluista, asiantuntijoiden keynote-puheenvuoroista sekä workshopeista vuosittain vaihtuvien teemoin.  

Kansainväliset vieraat ovat tärkeä osa alan tekijöille suunnattua ohjelmistoa. Heidän lisäkseen keskusteluihin kutsutaan kotimaisia elokuva-alan tekijöitä hyvin laaja-alaisesti; elokuva-alan kuvaajia, gaffereita, grippaajia, näyttelijöitä ja ohjaajia keskustelemassa yhteistyöstä elokuvan tekemisessä. Elokuva-alan lisäksi keskusteluihin halutaan mukaan taide- ja elinkeinoelämän edustajia, jotka tuovat keskusteluun taiteen, viennin, rahoituksen ja kaupallistamisen näkökulman.

Red Carpet Pro Ammattilaispäivällä halutaan tavoittaa myös alan opiskelijoita, tuoda mukaan koulutuksellista puolta sekä tarjota verkostoitumismahdollisuus eri alojen opiskelijoille. Tavoittenamme on tarjota laajempaa näkemystä elokuvan eri tuotantolinjoista myös alan opiskelijoille. Haluamme tuoda mukaan myös case-esimerkin jostain isommasta tuotannosta, jonka kautta voimme syventyä laajemmin tuotannon eri osa-alueisiin esimerkin kautta.  

2024 teema päätetään myöhemmin

2023 vuoden teema oli elokuvaaminen:

Vuoden 2023 Pro-päivässä keskeisenä teemana on elokuvaaminen.

Kuvaajien osalta päivän aikana kuullaan keynote-puheenvuoroja ja paneeleja alan ammattilaisilta, joissa pohditaan elokuvan tuotantoketjua, työskentelyn joustavuutta sekä työskentelytapojen ja rakenteiden toimivuutta. Rakennamme päivään myös koulutuksellisia osioita työpajoin, joissa eri ryhmille jaetaan alaan liittyviä tehtäviä mentoreiden johdolla.  

Keskustelua käydään koko Pro-päivän ajan avoimesti ja rakentavasti kaikki tuotannon eri osa-alueet huomioiden. Haluamme nostaa esille elokuvan tuotantoketjuja sekä taustatekijöitä, joilla on merkittävä rooli jokaisessa tuotannossa. Haluamme saada heidän äänensä kuuluviin ja luoda uusia toimintamalleja, jotka hyödyttävät tuotantoa, tuotannoissa työskenteleviä ammattilaisia sekä toimialaa. Haluamme nostaa keskusteluun myös monimuotoisuuden, tasa-arvon sekä koko toimialan uudet toimintamallit.  

Kaikki Pro-päivään osallistujat saavat myös mahdollisuuden osallistua Red Carpet Gaalaan, jossa annetaan tunnustusta suomalaisen elokuvan tekijöille, ja samalla voi verkostoitua laajemmin elokuva-alan ammattilaisten kanssa.  

Tapahtuma tuotetaan yhdessä Suomen elokuvaajien yhdistyksen FSC:n ja muiden alan toimijoiden kanssa

ELÄMYKSET OVAT ELÄMÄN SUOLA

Elämykset kuuluvat erottamattomasti elämään. Vain meidän tapahtumissamme voi elää ”Red Carpet -elämää”. Luomme tästä käsitteen ja annamme sille sisällön. Kuka ei pitäisi iloisista yllätyksistä ja vatsanpohjassa kihelmöivästä jännityksestä?