Helsingin kaupunki järjesti hinta-, ja konseptikilpailun Meilahden historiallisen kartanon (valmistunut 1840-luvulla) alueesta. Kaupunkiympäristölautakunta päätti kokouksessaan 21.5.2024 valita voittajaksi Red Carpet -ryhmittymän ehdotuksen ”Meikun olohuone”. Meikun olohuone -konseptin tavoitteena on luoda Helsinkiin julkinen ja vetovoimainen kärkikohde, joka kutsuu niin paikallisia kuin matkailijoitakin kulttuurin, erilaisten tapahtumien ja hyvinvoinnin äärelle historiallisen miljööseen.

Studio Puiston piirtämä suunnitelma herättää alueen henkiin kunnioittaen sen rikasta rakennusperintöä, luontoarvoja ja historiaa. Suunnitelmassa kartanon tanssipaviljonki saa uuden elämän boutique-hotellina ja päärakennus muuntuu kahvila- ja ravintolatoiminnan ja tapahtumien keskukseksi. Aiemmin Helsingin taidemuseon käytössä ollut rakennus (valmistunut v. 1976) uudistetaan galleria-, ravintola- ja myymälätilaksi. Samalla rakennusta laajennetaan ylöspäin. Entisen museon katolle rakentuu kaupunkilaisia palveleva elämyksellinen sauna- ja hyvinvointikeidas, jossa kävijät voivat ihailla puiden siimeksestä avautuvaa merimaisemaa altaasta ja saunoista käsin.

”Merellinen Helsinki on aina kiehtonut minua ja sen rannat kokoavat ihmisiä luokseen kaikkina vuodenaikoina. Toivon, että hankkeemme kokoaa alueen ihmiset nauttimaan olohuoneestaan ja sinne tultaisiin vähän kauempaakin kokemaan ja näkemään suomalaista kulttuuria. Uskon, että lentokentän läheisyys tuo välilaskun puuduttamia jalkoja saunoihimme” iloitsee Antti Luusuaniemi.

Kuva: Studio Puisto