JOS TUNNE YHTEENKUULUVUUDESTA PUUTTUU, TYYTYVÄINENKIN TYÖNTEKIJÄ VOI SANOA PIAN HEIPAT!
Työyhteisöissä on ymmärretty laajasti työntekijäkokemuksen yhteys niin työntekijän veto-, kuin pitovoimankin näkökulmista.
On oivallettu, millaista työyhteisöä erilaiset työntekijät eniten arvostavat ja millainen työyhteisö ja työyhteisökulttuuri rakentaa tai toisaalta myös rapauttaa hyvää työntekijäkokemusta. Käsitys siitä, mihin työntekijäkokemukselle asetetut tavoitteet haastavat johtamisen, on jatkuvasti syventynyt. Johtajia ja esihenkilöitä koulutetaan ja valmennetaan ahkerasti kohtaamaan nämä haasteet ja vastaamaan niihin. Hyvä niin.
Tavoitteitakin osataan asettaa ja niiden saavuttamista myös mitata.
Samoin kuin asiakastyytyväisyyttä myös työntekijöiden tyytyväisyyttä omaan työhön ja työpaikkaan mitataan säännöllisesti. Dataa harvoin puuttuu, päinvastoin. Mutta mitä mitataan? ”Sitä saat mitä mittaat” kuuluu tunnettu mantra. Jos haluat parantaa työntekijäkokemusta, keskitytkö silloin mittaamaan työtyytyväisyyttä?
Pelkän tyytyväisyyden varaan ei tänään enää voi tuudittautua, kun tavoitteena on varmistaa riittävä pito. Pätee niin asiakkaaseen kuin työntekijäänkin.
Jos taas tuotat tunteen, joka vetoaa olet vahvoilla. Esim. vasta työelämänsä aloittanut sukupolvi Z:aan kuuluva tarttuu hyvinkin hanakasti työyhteisöön, joka nimenomaan ”tuntuu oikealta juuri minulle”
Monet maailmalta meille kiirineet tutkimustulokset vahvistavat tunnetason tärkeyttä. Esim. tunne yhteenkuuluvuudesta voi lisätä työntekijän suorituskykyä lähes 60 % ja vähentää jopa 75% sairauspoissaoloja (Deloitte2021). Sama tunne vahvisti myös organisaation palveluksessa pysymistä lähes 70%:lla (Harvard Business Review, 2022)
Milloin olet viimeksi mitannut oman työyhteisösi yhteenkuuluvuustunteen tason?
RC Design toteuttaa nyt mittauksen nopeasti, alkaen. 600 eur! Hintoihin lisätään alv.