”Pitkät työpäivät, intensiiviset roolisuoritukset ja epäsäännölliset työajat voivat rasittaa kehoa ja mieltä. On tärkeää muistaa levon ja palautumisen merkitys. Riittävä uni, terveellinen ravinto ja säännöllinen liikunta ovat avainasemassa. Myös rentoutumistekniikat, kuten jooga ja meditaatio, voivat auttaa löytämään sisäisen rauhan kiireen keskellä.

Työhyvinvointia tukee myös hyvä työilmapiiri. Kollegojen tuki ja yhteistyö antavat voimaa ja energiaa. Kun voimme jakaa kokemuksia ja ajatuksia muiden kanssa, tuntemamme stressi ja paineet kevenevät. Yhteisöllisyys on voimavara, joka auttaa jaksamaan vaikeinakin päivinä.

Jaksamisen ja työhyvinvoinnin kehittäminen tulisi olla osa organisaation toimintaa. Työhyvinvoinnin osa-alueet, kuten fyysinen, henkinen ja sosiaalinen hyvinvointi, tulee huomioida kokonaisvaltaisesti. Työhyvinvointi osana strategiaa tarkoittaa, että organisaatio panostaa työntekijöidensä hyvinvointiin pitkäjänteisesti ja tavoitteellisesti.

Tapahtumat, kulttuuri ja elokuvat voivat toimia tärkeinä voimavaroina arjessa. Näyttelijänä on inspiroivaa osallistua erilaisiin kulttuuritapahtumiin ja nähdä kollegojen työskentelyä. Esimerkiksi elokuvat tarjoavat paitsi viihdettä, myös syvällisiä elämyksiä ja uusia näkökulmia. Myös luonto ja liikkuminen ovat myös keskeisiä elementtejä työhyvinvoinnin edistämisessä. Luonnossa liikkuminen rauhoittaa mieltä ja virkistää kehoa. Metsäkävelyt, juoksulenkit tai vaikka pyöräily voivat olla erinomaisia tapoja palautua ja ladata akkuja.”

– Antti Luusuaniemi

Lue lisää eri työhyvinvointimahdollisuuksista

Ota yhteyttä!